tag:blogger.com,1999:blog-6032031226417945241.post2308095551133245654..comments2023-10-24T11:19:39.223+02:00Comments on Staropolski Zapiecek: Różnica miedzy rosołem a bulionem....Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/02166446647029482701noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6032031226417945241.post-78360887608744649182020-08-23T14:07:47.974+02:002020-08-23T14:07:47.974+02:00Właśnie mi się trochę rosół wygotował i się okazał...Właśnie mi się trochę rosół wygotował i się okazało,że mam teraz bulion.(W rozumieniu współczesnym)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11598198663011412510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6032031226417945241.post-17794572871390611992012-02-17T12:14:48.855+01:002012-02-17T12:14:48.855+01:00Narobiłaś mi ochoty na rosół :)
I dziękuję za lek...Narobiłaś mi ochoty na rosół :)<br /><br />I dziękuję za lekcję z historii i cenne wskazówki.<br /><br />Pozdrawiam !!!Ivonhttps://www.blogger.com/profile/12417602738610388672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6032031226417945241.post-88125001686323067792012-02-07T15:07:18.291+01:002012-02-07T15:07:18.291+01:00W myśl zasady "czym się strułeś tym się lecz&...W myśl zasady "czym się strułeś tym się lecz" dać mu klina!<br /><br />Pinkcake ja też jestem :)<br /><br />Moja Kawiarenka jak własnie napisałam w poście dziś jest trochę inaczej. Co do medycznego punktu widzenia, to mam go gdzieś, bo rosół bardzo lubie i mam wrażenie, że mi dobrze robi w okresie przeziębienia. Może to tylko wrażenie, ale zato jak cenne :)))))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02166446647029482701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6032031226417945241.post-68259189227879772352012-02-07T13:59:28.814+01:002012-02-07T13:59:28.814+01:00Ojej, mój sublokator właśnie stoi pomiędzy bulione...Ojej, mój sublokator właśnie stoi pomiędzy bulionem a rosołem, bo sie wczoraj zatruł. <br />Doradzę mu więc szybkiego klina z denaturatu.astrowiktorhttps://www.blogger.com/profile/04035674870033504675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6032031226417945241.post-44154595242863878832012-02-07T12:21:15.165+01:002012-02-07T12:21:15.165+01:00To ja jestem staroświecka;)To ja jestem staroświecka;)Pinkcakehttps://www.blogger.com/profile/17058878636325448910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6032031226417945241.post-39622464833829317632012-02-07T12:04:11.416+01:002012-02-07T12:04:11.416+01:00Wg "prawideł" dzisiejszej kuchni, bulion...Wg "prawideł" dzisiejszej kuchni, bulion jest równoznaczny z bardzo intensywnym wywarem.<br />Do tego stopnia, że gotuje się go bardzo powoli, na bazie zmielonego mięsa, co by maksymalnie wiele jego "soków" miało szansę przejśc do gotowanego płynu.<br />Natomiast dzisiejsza medycyna uważa, że i buliony i rosoły, są ciężkostrawne i absolutnie nie nadają się do napełniania żołądków chorych osób :-(Moja Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.com